Open menu Sluit menu
EN

Menukaart

Menukaart

Chef Roger van Damme en zijn team stellen graag hun gerechten aan u voor. Uiteraard werken we met dagverse ingrediënten, wat er soms voor kan zorgen dat bepaalde gerechten niet beschikbaar zijn of (tijdelijk) vervangen worden.

Voorgerechten

Asperges, gambero rosso en krab39,50

Twee bereidingen van Vlaamse asperges en schaaldieren. Mousse van asperges met carpaccio van gambero rosso, gele curry en een druppeltje extract van de gambero rosso. Ernaast een warme bereiding van schaaldieren, asperges en Thaise curry

Rundvlees in 3 bereidingen39,50

Pad kaprao, traditioneel Thais vlees gerecht, geserveerd op een Chineese bun.
Tweede bereiding is een zachte bereiding van shortrib met rode curry en compôte van aubergine. Als derde serveren we een kleine variant van onze beroemde rundstartaar.


Hoofdgerechten

Tarbot57,50

Tarbot met ravioli van morilles, tuinkruiden, crème van groene groenten en een zachte beurre blanc met vandouvan

Rundstartaar - signature gerecht49,50

Rundsvlees van de hoogste kwaliteit wordt à la minute met de hand gesneden en op smaak gebracht. Afgewerkt met een diversiteit van microgroenten, een balletje van crème van ganzenlever, mousse van tomaat en frietjes.


LUNCHMENU HET GEBAAR

 

 

Tartelette gevuld met crème van gepekelde rode biet, salade van appel, verse mierikswortel en rode biet, met tartaar van zeebaars en crème van bonito

*

Heldere visbouillon met kokkels en scheermessen, tofu en daslook

***

Twee bereidingen van Vlaamse asperges en krab

Mousse van witte asperges met carpaccio van gambero rosso, gele curry en een frisse salade van venkel.

*

warme bereiding van krab, asperges en Thaise curry

***

Pad kaprao, traditioneel Thais vlees gerecht, geserveerd op een zachte Chinese steamed bun

*

Zachte bereiding van shortrib met rode curry en compôte van aubergine

*

Een kleine variant van onze beroemde rundstartaar

***

Tarbot met ravioli van morilles en groene asperges, tuinkruiden, crème van groene groenten en een zachte beurre blanc met vadouvan

Supplement Royal Belgian Caviar*

***

Dessert creatie van Roger van Damme en zijn patisserie team

€ 129,00 p.p. / met Royal Belgian Caviar € 155,00 p.p.

ons lunchmenu wordt geserveerd per tafel. vanaf 6 personen serveren we alleen ons lunch menu.

kaasbordje voor het dessert-supplement € 23,50  kaas ipv dessert € 13,50 aangepast wijn arrangement € 55,00* / wijn arrangement “special cuvée” € 97,50* *zonder wijn bij kaas


Desserts

Cacao boon40,50

Deze cacaoboon is krokant van buiten, het flinterdunne omhulsel is gevuld met luchtige
cacao crème en een combinatie van smaken die we u zelf laten ontdekken.
Een signature dessert met de nieuwste technieken van de patisserie.

Pavlova40,50

Rood fruit, vanille namesake, aardbei crumble, bosvruchten compôte, praliné van macadamia, lemon, cheesecake ijs, yoghurt en espuma van glühwein en lychee kombucha.

Pompidou40,50

Chocoladebol gevuld met vlierbloesem, cacao, lychee, passie, appel, komkommer, gember en jasmijn. Een smakenfestival begeleid door een frisse jus en super zacht yoghurt ijs.

Tiramisu40,50

Tiramisu op de wijze van Roger. Alle ingrediënten van de klassieke tiramisu in een
Roger jasje. Deze creatie is terug van weggeweest. Nog niet geproefd? Aarzel niet.

Hazelnoot, chocolade & espresso martini40,50

Mousse van crème d’epice met compote van peer en biscuit van hazelnoot, parels van espresso martini. ijs van koffie en kardemom en een jus van chai latte en pumpkin spice latte.


Crêpe Roger van Damme13,50

De pannenkoek van Het Gebaar is ondertussen wereld beroemd. Bereid volgens het geheime recept van Roger van Damme en met de unieke vanille van Escale bleu. We serveren de pannenkoek met bijpassende garnituren.