Open menu Sluit menu
EN

Menukaart

Menukaart

Chef Roger van Damme en zijn team stellen graag hun gerechten aan u voor. Uiteraard werken we met dagverse ingrediënten, wat er soms voor kan zorgen dat bepaalde gerechten niet beschikbaar zijn of (tijdelijk) vervangen worden.

Voorgerechten

Noordzeekrab48,50

Hand gepelde Noordzeekrab met kokkeltjes, mousse van gele curry en een
salade van venkel, appel, knolselder, mango en passievrucht.

Fantasie van Kibbeling38,50

Tartaar van zeebaars met frisse dressing en salade van appel, venkel en asperges.
Afgewerkt met tartaarsaus en Thaise basilicum.

Bun deluxe35,50

Bun geserveerd met gelakte shortrib, carpaccio van wagyu en truffel.


Hoofdgerechten

Rundstartaar47,50

Rundvlees van de hoogste kwaliteit wordt à la minute met de hand gesneden en op smaak gebracht. Afgewerkt met een diversiteit van microgroenten, een balletje van crème van ganzenlever en frietjes zoals u ze van ons gewend bent.

Griet 56,50

Traag gegaarde griet met een mousseline van groene kruiden met een
boeket van frisse groene groenten

Carima59,00

Carima rund geselecteerd door Luc de Laet. Geserveerd met crème van wortel, verrassende bereiding van aardappel en crème van curry, afgewerkt met aardappeltaart en lardo. Ernaast een taartje van shii-take met shortrib en kruidige jus

Lobster roll59,50

Een zomerse knipoog naar onze Beef Wellington. Kreeft gewikkeld in huisgemaakte bladerdeeg. Krokant gebakken en geserveerd met frisse groenten en een overheerlijke jus van schaaldieren.


Lunchmenu Het Gebaar

“broodje kroket” met mousse van pickles

Kroketje van wagyu met crème van ui, ernaast een mousse van huisgemaakte pickles op een sablé koekje van Parmezaanse kaas.

***

Balfego bluefin tonijn. Een uitzonderlijke steak tartaar van tonijn geserveerd met ponzu, avocado,

basilicum en een frisse pastille van gazpacho.

*

Torro (buik) van tonijn geserveerd op gefermenteerde rijst met rondom        

  een mousseline van zuurdesem

***

Drieluik van Gallux kip – kip van ei tot bil van Belgische oorsprong die met aandacht voor het dierenwelzijn, gezondheid en de unieke voedersamenstelling een authentieke smaak garandeert.

– kwaliteit bij de boer vertaalt zich naar kwaliteit op uw bord –

Carpaccio van Gallux kip met frisse tomaten, een zoet-zure dressing en rode curry.

*

Gegrilde kippenvleugel gemarineerd in Oosterse kruiden, geserveerd op een  

maïs-keffir crème, afgewerkt met een overheerlijke curry

*

In saké gemarineerde kip, gegrild op de barbecue

***

Traag gegaarde griet met een mousseline van groene kruiden met een boeket van frisse groene groenten.

supplement Royal Belgian Caviar*

***

Botanische aardbeien tuin

Zachte mousse van Griekse yoghurt, jasmijn en aardbeien met een frisse compote van rabarber, pistou basilicum en watermeloen. Bekleed met verse ananas- en frambozenaardbeitjes met een spicy roze peper anglaise vergezeld met verkoelend aardbeien roomijs, tamarillogel en een shotje mangosteen Tea Vinegar

 

€ 125,00 p.p. / met Royal Belgian Caviar € 150,00 p.p.

ons lunchmenu wordt geserveerd per tafel. vanaf 6 personen serveren we alleen ons lunch menu.

 

kaasbordje voor het dessert-supplement € 22,50  kaas ipv dessert € 12,50

aangepast wijn arrangement € 50,00*

wijn arrangement “special cuvée” € 95,-* *zonder wijn bij kaas


Desserts

Cacao boon39,50

Deze cacaoboon is krokant van buiten, het flinterdunne omhulsel is gevuld met luchtige
cacao crème en een combinatie van smaken die we u zelf laten ontdekken.
Een signature dessert met de nieuwste technieken van de patisserie.

Pavlova39,50

Rood fruit, vanille namesake, aardbei crumble, bosvruchten compôte, praliné van macadamia, lemon, cheesecake ijs, yoghurt en espuma van glühwein en lychee kombucha.

Pompidou39,50

Chocoladebol gevuld met vlierbloesem, cacao, lychee, passie, appel, komkommer, gember en jasmijn. Een smakenfestival begeleid door een frisse jus en super zacht yoghurt ijs.

Botanische aardbeien tuin39,50

Zachte mousse van Griekse yoghurt, jasmijn en aardbeien met een frisse compote van rabarber, pistou basilicum en watermeloen. Bekleed met verse ananas- en frambozenaardbeitjes met een spicy roze peper anglaise vergezeld met verkoelend aardbeien roomijs, tamarillogel en een shotje mangosteen Tea Vinegar

Magic Spheres40,00

Magic sphere creatie boordevol verrassende bereidingen en smaken. Champagne mousse, frangipane, parels van yuzu, compote van peer, karamel, amandel, sinaasappel, mandarijn, lychee, rum, vanille, rozijnen. Verfrist door ijs van Griekse yoghurt


Crêpe Roger van Damme12,50

De pannenkoek van Het Gebaar is ondertussen wereld beroemd. Bereid volgens het geheime recept van Roger van Damme en met de unieke vanille van Escale bleu. We serveren de pannenkoek met bijpassende garnituren.