Open menu Sluit menu
EN

Menukaart

Menukaart

Chef Roger van Damme en zijn team stellen graag hun gerechten aan u voor. Onze suggesties lichten we graag toe aan tafel. Bij elk gerecht heeft onze sommelier een wijn geselecteerd welke we per glas serveren.

Geniet van uw culinair moment!

Voorgerechten

Carpaccio van gambero rosso48,50

In zijn puurste vorm geserveerd. Met een mousse van gambero rosso, frisse toetsen van yuzu, jalapeñoo en boterazijn.

Paling in 't groen 202337,00

Een prachtig boeketje van verschillende bereidingen van paling en groene kruiden. Een carpaccio van avocado en een mooie combinatie van kokkeltjes, venkel en oestermayonaise. Een streling voor alle zintuigen.

Bun deluxe35,50

Bun geserveerd met gelakte shortrib, carpaccio van wagyu en truffel.


Hoofdgerechten

Rundstartaar45,00

Rundvlees van de hoogste kwaliteit wordt à la minute met de hand gesneden en op smaak gebracht. Afgewerkt met een diversiteit van microgroenten, een balletje van crème van ganzenlever en frietjes zoals u ze van ons gewend bent.

Griet met Sint Jacobsvruchten en Royal Belgian Caviar63,50

Gevulde grietfilet geserveerd met verse huisgemaakte pasta en veloute van witte peper. Afgewerkt met een flinterdunne carpaccio van Sint Jacobsvruchten, Royal Belgian Caviar en truffel.

Beef Wellington120,00 voor 2 personen

De ondertussen bij onze vaste gasten bekende Beef Wellington is terug van weggeweest. Dit keer serveren we Carima rund in een jasje van ons eigen bladerdeeg. We serveren deze delicatesse met een knipoog naar de klassieke vlees bereiding “Rossini” met een tartelette gevuld met shortrib, terrine van ganzenlever en bordelaise saus.


Lunchmenu Het Gebaar

Verrassing van zoet-zure paling in twee bereidingen

**

Carpaccio van St-Jacobs vruchten, beignet van brandade met salade van venkel, yuzu, curry en een crème van Thaise basilicum

**

Gebakken St-Jacobsvrucht met compôte van aardpeer en knolselder, vezacht door een witte peper velouté en een pareltje van ganzenlever

**

Mousse van gele curry met tartaar van roodbaars

 

Tartelette gevuld met krab in gele curry, kokos en cremeux van gefermenteerde sojaboon. Afgewerkt met een toets van Royal Belgian caviar

 

Ying-yang noodles met gepocheerde Oosterschelde vis afgewerkt met sashimi van roodbaars en een jus van garnaal en kefir

**

 Carima rund geselecteerd door Luc de Laet. Geserveerd met crème van aubergine, verrassende bereiding van aardappel en crème van truffel, afgewerkt met aardappeltaart en lardo. Ernaast een taartje van shii-take met shortrib en kruidige jus

**

Pavlova

 Rood fruit, vanille namelaka, aardbei crumble, bosvruchten compote met lemon-cheesecake ijs en espuma van glühwein en lychee teavingar zorgen voor een verfrissende afsluiter

€ 120,00 p.p. 

ons lunchmenu wordt geserveerd per tafel. 
vanaf 6 personen serveren we alleen ons lunch menu. 
kaasbordje voor het dessert-supplement € 18,50 

aangepast wijn  arrangement € 42,50*
*zonder wijn bij kaas


Desserts

Cacao boon38,50

Deze cacaoboon is krokant van buiten, het flinterdunne omhulsel is gevuld met luchtige
cacao crème en een combinatie van smaken die we u zelf laten ontdekken.
Een signature dessert met de nieuwste technieken van de patisserie.

Pavlova38,50

Rood fruit, vanille namesake, aardbei crumble, bosvruchten compôte, praliné van macadamia, lemon, cheesecake ijs, yoghurt en espuma van glühwein en lychee kombucha.

Pompidou38,50

Chocoladebol gevuld met vlierbloesem, cacao, lychee, passie, appel, komkommer, gember en jasmijn. Een smakenfestival begeleid door een frisse jus en super zacht yoghurt ijs.

Tiramisu40,00

“Een klassieker in een nieuw jasje”. Mascarpone mousse met verschillende bereidingen van amandel, koffie, karamel, toffee, hazelnoot en praliné.

Magic Spheres40,00

Magic sphere creatie boordevol verrassende bereidingen en smaken. Champagne mousse, frangipane, parels van yuzu, compote van peer, karamel, amandel, sinaasappel, mandarijn, lychee, rum, vanille, rozijnen. Verfrist door ijs van Griekse yoghurt


Crêpe Roger van Damme12,50

De pannenkoek van Het Gebaar is ondertussen wereld beroemd. Bereid volgens het geheime recept van Roger van Damme en met de unieke vanille van Escale bleu. We serveren de pannenkoek met bijpassende garnituren.