Open menu Sluit menu
EN

Menukaart

Menukaart

Chef Roger van Damme en zijn team stellen graag hun gerechten aan u voor. Onze suggesties lichten we graag toe aan tafel. Bij elk gerecht heeft onze sommelier een wijn geselecteerd welke we per glas serveren.

Geniet van uw culinair moment!

Voorgerechten

Carpaccio van gambero rosso48,50

In zijn puurste vorm geserveerd. Met een mousse van gambero rosso, frisse toetsen van yuzu, jalapeñoo en boterazijn.

Paling in 't groen 202337,00

Een prachtig boeketje van verschillende bereidingen van paling en groene kruiden. Een carpaccio van avocado en een mooie combinatie van kokkeltjes, venkel en oestermayonaise. Een streling voor alle zintuigen.

Bun deluxe33,50

Bun geserveerd met gelakte shortrib, carpaccio van wagyu en truffel.

Ode aan onze vrienden van Disfrutar in Barcelona37,50

Beignet gevuld met zure room, afgewerkt met 15 gram Royal Belgian Caviar – Platinum.


Hoofdgerechten

Pomme moscovite 85,00

Gevulde aardappel met salade van aardappel, augurk en zure room. Afgewerkt met 30gram
Royal Belgian Caviar – Platinum, handgepelde Noordzeegarnalen, zachte beurre blanc en mierikswortel.

Rundstartaar38,50

Rundvlees van de hoogste kwaliteit wordt à la minute met de hand gesneden en op smaak gebracht. Afgewerkt met een diversiteit van microgroenten, een balletje van crème van ganzenlever en frietjes zoals u ze van ons gewend bent.

Zeebaars57,50

Op lage temperatuur gegaarde zeebaars. Geserveerd met bereidingen van oester, prei, spinazie en aardappel. Verfijnd met frisse Oosterse smaken als Japanse gember, dashi en yuzu.

Tarbot met kreeft59,50

Gegrilde tarbot met brandade, sojaboontjes en een jus van kreeft.

Beef Wellington47,00 p.p.

Teamwork tussen onze patissiers en keukenteam. Perfect bladerdeeg gevuld met filet pur. Gegarneerd met een tartelette gevuld me een knapperige groentenkrans.
(geserveerd per 2 personen – prijs per persoon)

Sint-Jacobs vrucht met langzaam gegaarde shortrib en truffel52,00

Smaakvolle combinatie van shortrib, crème van knolselder, aubergine en espuma van aardappel. Daarbij een gebakken Sint Jacobsvrucht, krokante groenten chips en vers geraspte truffel.


Lunchmenu Het Gebaar

Zuiderse pizza met makreel

**
Kroketje van handgepelde Noordzeegarnalen met jus van gambero rosso
**
minibun met pittige tartaar van langoustine

**
Duo van kip

krokant balletje van kikkererwt, gevuld met rilette van kip, groene curry en jalapeño
butter-chicken gegaard op de barbecue, geserveerd met parel couscous, pompoen,
vadouvanolie en gelei van miso en yuzu.

**
Sint-Jacobs vrucht met langzaam gegaarde shortrib en truffel
**

Cream & coffee

zoete verrassing met appelcompote, koffie-mascarpone ijs, gezouten karamel,
praliné van amandel, pecan en hazelnoot. Frisse toetsen van mango, sinaasappel,
bergamot, amandel en oranjebloesem

 

€ 95,00 p.p.

ons lunchmenu wordt geserveerd per tafel.
vanaf 6 personen serveren we alleen ons lunch menu.


Desserts

Cacao boon 35,00

Deze cacaoboon is krokant van buiten, het flinterdunne omhulsel is gevuld met luchtige
cacao crème en een combinatie van smaken die we u zelf laten ontdekken.
Een signature dessert met de nieuwste technieken van de patisserie.

Mille feuille35,00

Duizendblad met de allerbeste boter bereid. Belegd met crème van pistache en
compote van mango. Geserveerd met een coulis van amandel, en exotische vruchten.

Cream & coffee35,00

Zoete verrassing met appelcompote, koffie-mascarpone ijs, gezouten karamel, praliné van amandel, pecan en hazelnoot. Frisse toetsen van mango, sinaasappel, bergamot , amandel en oranjebloesem

Tiramisu37,50

“Een klassieker in een nieuw jasje”. Mascarpone mousse met verschillende bereidingen van amandel, koffie, karamel, toffee, hazelnoot en praliné.

Dame Blanche32,50

Een klassieker op elke kaart, huisgemaakt vanille room ijs met chocoladesaus en toefjes slagroom.


Crêpe Roger van Damme12,50

De pannenkoek van Het Gebaar is ondertussen wereld beroemd. Bereid volgens het geheime recept van Roger van Damme en met de unieke vanille van Escale bleu. We serveren de pannenkoek met bijpassende garnituren.