Open menu Sluit menu
EN

Menukaart

Menukaart

Chef Roger van Damme en zijn team stellen graag hun gerechten aan u voor. Uiteraard werken we met dagverse ingrediënten, wat er soms voor kan zorgen dat bepaalde gerechten niet beschikbaar zijn of (tijdelijk) vervangen worden.

Voorgerechten

Surf & Turf35,50

Tartaar van St Jacobs vruchten & wagyubeef in een cannelé met compote van aubergine en mouse van bonito, mayonaise van shirokombu en soja. Tartelette van wortel met een plakje carpaccio van St. Jacobsvruchten en gelakte shortrib afgewerkt met royal Belgian caviar. Gegaarde kalfswang, gelakt met een jus van soja en kalfsfond. Een luchtige pompoencrème, gebakken St. Jacobsvrucht afgewerkt met een crumble van bulgur en gedrooge pickels.

Duo van krab en kreeft met Thaise invloeden38,00

Pad Thai, een gekend Thais streetfood gerecht, op onze manier klassiek bereid en afgewerkt met een stukje kreeft. Duo van krab en kreeft met rode curry en compote van tomaat


Hoofdgerechten

Rundstartaar - signature gerecht47,50

Rundvlees van de hoogste kwaliteit wordt à la minute met de hand gesneden en op smaak gebracht. Afgewerkt met een diversiteit van microgroenten, een balletje van crème van ganzenlever en frietjes zoals u ze van ons gewend bent.

Tarbot57,50

Traag gegaarde tarbot op een bedje van champignons met een overheerlijk zachte aardappelpuree en mousseline van dashi

Gallux kip met kalfszwezeriken 52,50

Kip bereid met peppercrust, een met ragout van kip gevulde empanada, crème van aardpeer op een bedje van girollen, pumpernikkel en gebrandde ui, geserveerd met een kruidige jus van kip en krokant gebakken kalfszwezeriken.


Lunchmenu Het Gebaar

Soepje van groene curry met combava olie, mosseltjes escabeche

en garnalen kroepoek

***

Tartaar van St Jacobs vruchten & wagyubeef in een cannelé met compote van aubergine en mouse van bonito, mayonaise van shirokombu en soja

*

Tartelette van wortel met een plakje carpaccio van St. Jacobsvruchten en gelakte shortrib afgewerkt met royal belgian caviar

*

Gegaarde kalfswang, gelakt met een jus van soja en kalfsfond. Een luchtige pompoencrème, gebakken St. Jacobsvrucht afgewerkt met een crumble van bulgur en gedrooge pickels.

***

Pad Thai. Een gekend Thais streetfood gerecht, op onze manier klassiek bereid en afgewerkt met een stukje kreeft.

*

Duo van krab en kreeft  met rode curry en compote van tomaat

***

Kip bereid met peppercrust, een met ragout van kip gevulde empanada, crème van aardpeer op een bedje van girollen, pumpernikkel en gebrandde ui, geserveerd met een kruidige jus van kip.

Supplement Royal Belgian Caviar*

***

herfstkriebels met espresso martini

mousse van crème d’epice met compote van peer en biscuit van hazelnoot, parels van espresso martini. ijs van koffie en kardemom en een jus van chai latte en pumpkin spice latte.

€ 125,00 p.p. / met Royal Belgian Caviar € 150,00 p.p.

ons lunchmenu wordt geserveerd per tafel. vanaf 6 personen serveren we alleen ons lunch menu.

 

kaasbordje voor het dessert-supplement € 22,50  kaas ipv dessert € 12,50

aangepast wijn arrangement € 50,00*

wijn arrangement “special cuvée” € 95,-* *zonder wijn bij kaas


Desserts

Cacao boon39,50

Deze cacaoboon is krokant van buiten, het flinterdunne omhulsel is gevuld met luchtige
cacao crème en een combinatie van smaken die we u zelf laten ontdekken.
Een signature dessert met de nieuwste technieken van de patisserie.

Pavlova39,50

Rood fruit, vanille namesake, aardbei crumble, bosvruchten compôte, praliné van macadamia, lemon, cheesecake ijs, yoghurt en espuma van glühwein en lychee kombucha.

Pompidou39,50

Chocoladebol gevuld met vlierbloesem, cacao, lychee, passie, appel, komkommer, gember en jasmijn. Een smakenfestival begeleid door een frisse jus en super zacht yoghurt ijs.

Botanische aardbeien tuin39,50

Zachte mousse van Griekse yoghurt, jasmijn en aardbeien met een frisse compote van rabarber en watermeloen. Bekleed met verse ananas- en frambozenaardbeitjes met een spicy roze peper anglaise vergezeld met verkoelend aardbeien roomijs, tamarillogel en een shotje mangosteen Tea Vinegar

Herfstkriebels met espresso martini39,50

Mousse van crème d’epice met compote van peer en biscuit van hazelnoot, parels van espresso martini. ijs van koffie en kardemom en een jus van chai latte en pumpkin spice latte.


Crêpe Roger van Damme12,50

De pannenkoek van Het Gebaar is ondertussen wereld beroemd. Bereid volgens het geheime recept van Roger van Damme en met de unieke vanille van Escale bleu. We serveren de pannenkoek met bijpassende garnituren.