Open menu Sluit menu
EN

Menukaart

Menukaart

Chef Roger van Damme en zijn team stellen graag hun gerechten aan u voor. Onze suggesties lichten we graag toe aan tafel. Bij elk gerecht heeft onze sommelier een wijn geselecteerd welke we per glas serveren.

Geniet van uw culinair moment!

Voorgerechten

Carpaccio van gambero rosso48,50

In zijn puurste vorm geserveerd. Met een mousse van gambero rosso, frisse toetsen van yuzu, jalapeñoo en boterazijn.

Paling in 't groen 202337,00

Een prachtig boeketje van verschillende bereidingen van paling en groene kruiden. Een carpaccio van avocado en een mooie combinatie van kokkeltjes, venkel en oestermayonaise. Een streling voor alle zintuigen.

Bun deluxe35,50

Bun geserveerd met gelakte shortrib, carpaccio van wagyu en truffel.

Ode aan onze vrienden van Disfrutar in Barcelona37,50

Beignet gevuld met zure room, afgewerkt met 15 gram Royal Belgian Caviar – Platinum.


Hoofdgerechten

Rundstartaar45,00

Rundvlees van de hoogste kwaliteit wordt à la minute met de hand gesneden en op smaak gebracht. Afgewerkt met een diversiteit van microgroenten, een balletje van crème van ganzenlever en frietjes zoals u ze van ons gewend bent.

Griet met Sint Jacobsvruchten en Royal Belgian Caviar63,50

Gevulde grietfilet geserveerd met verse huisgemaakte pasta en veloute van witte peper. Afgewerkt met een flinterdunne carpaccio van Sint Jacobsvruchten, Royal Belgian Caviar en truffel.

Beef Wellington120,00 voor 2 personen

De ondertussen bij onze vaste gasten bekende Beef Wellington is terug van weggeweest. Dit keer serveren we Carima rund in een jasje van ons eigen bladerdeeg. We serveren deze delicatesse met een knipoog naar de klassieke vlees bereiding “Rossini” met een tartelette gevuld met shortrib, terrine van ganzenlever en bordelaise saus.


Lunchmenu Het Gebaar

tartelette met mousse van zeevruchten en pickles
**
Carpaccio van langoestine met crème van yoghurt en munt
**
Gegrilde langoestine op een bedje van rijst met kimchi en frisse kruiden
**
Rog in drievoud
Gegrilde rog met kappertjes, een zachte peper velouté en 
huisgemaakte Chinese noedels

Rog gegaard in een zalige curry met tuinkruiden. Geserveerd met 
Noordzee krab en afgewerkt met een luchtige crème van pindanootjes 
en afgewerkt met Aziatische crumble

Flan van visbouillon, met in sake gemarineerde rog, gekarameliseerd en geserveerd met crispy toast
**
Kalf geserveerd met ravioli gevuld met chutney van champignons en zwezerik. Geserveerd met compote van aubergine, crème van knolselder en jus van knolselder in zoutkorst.  
**
Pompidou
 Chocoladebol gevuld met vlierbloesem, cacao, lychee, passie, appel, kombucha, pandang, gember en jasmijn. Een smakenfestival begeleid door een frisse jus en super zacht yoghurt ijs.

€ 115,00 p.p. 

ons lunchmenu wordt geserveerd per tafel. 
vanaf 6 personen serveren we alleen ons lunch menu. 
kaasbordje voor het dessert-supplement € 18,50 

aangepast wijn  arrangement € 42,50*
*zonder wijn bij kaas


Desserts

Cacao boon37,50

Deze cacaoboon is krokant van buiten, het flinterdunne omhulsel is gevuld met luchtige
cacao crème en een combinatie van smaken die we u zelf laten ontdekken.
Een signature dessert met de nieuwste technieken van de patisserie.

Mille feuille37,50

Duizendblad met de allerbeste boter bereid. Belegd met crème van pistache en
compote van mango. Geserveerd met een coulis van amandel, en exotische vruchten.

Pavlova37,50

Rood fruit, vanille namesake, aardbei crumble, bosvruchten compôte, praliné van macadamia, lemon, cheesecake ijs, yoghurt en espuma van glühwein en lychee kombucha.

Tiramisu40,00

“Een klassieker in een nieuw jasje”. Mascarpone mousse met verschillende bereidingen van amandel, koffie, karamel, toffee, hazelnoot en praliné.

Dame Blanche35,00

Een klassieker op elke kaart, huisgemaakt vanille room ijs met chocoladesaus en toefjes slagroom.


Crêpe Roger van Damme12,50

De pannenkoek van Het Gebaar is ondertussen wereld beroemd. Bereid volgens het geheime recept van Roger van Damme en met de unieke vanille van Escale bleu. We serveren de pannenkoek met bijpassende garnituren.